sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pakkasella

Pakkaspäivä on täällä meilläkin, joten villasukkia tarvitaan:


 


Näissä sukissa on käytetty ehkäpä kahdeksaa eri lankaa ja siltä ne kyllä näyttävätkin, vaan hyvin ovat koko viime viikon jalkoja lämmittäneet:)

Gazette94 -blogista löytyi  tämä talvinen ilmaismalli:



Muuntelin mallia jonkin verran, näin se on passeli koristamaan orkideakoriani. Orkideoistani kaksi kukkii ja kaksi on nuppuvaiheessa, tosin toinen niistä tiputtelee jo suureksi päässeitä nuppujaan, saas nähdä jaksaako avata yhtään.

Sain ystävällisesti lainaan kauniita malleja sisältävän lehden, ja tälläinen on nyt tekeillä:




Lehdessä malli on tehty ehkä pellava-aidalle, minä teen tuollaiselle kimaltavalle, hennon vaaleansini/punaiselle, ihan sen takia oli laitettava tämä keskeneräinen näytille, aurinko nääs paistoi ja sain ehkä vähän vangittua tuota kimallusta.




Kauniita pakkaspäiviä!

torstai 26. tammikuuta 2012

Mukavaa postia

Olipa tänään mukavaa tulla kotiin, kun kotona odotti kaksi kirjepakettia. 123 Stitch -kaupassa oli hiljattain Waxing Moonin mallit alennuksessa, ja niin sain hyvän syyn vihdoinkin tilata kauan haaveilemiani kuukausimalleja. Näin aluksi tilasin tammi-, syys- ja marraskuun syystä, että meidän perheen syntymäpäiviä vietetään noina kuukausina (kullekin kuukaudelle sattuu kaksi synttärisankaria). Lokakuun tilasin, koska se malli on niin kiva oravineen ja pöllöineen.




Tarkoitus on keräillä loputkin kuukaudet pikkuhiljaa.
 
Tilaus tuli nopeasti, ilmoitus paketin lähtemisestä tuli viime tiistaina ja tänään torstaina se oli jo minulla. Noitten lisäksi tilasin vain yhden "salaisen" mallin, joten maltillinen olin, kuten tapoihini kuuluu ;)

Vaan mikä vielä kivempaa, sain Sarilta tosi mukavaa postia. Minulla on kohtapuoliin syntymäpäivät ja Sari laittoi näin ihanasti paketoidun lahjan ja kauniin kortin:




Olin kyllä lapsellinen, en malttanut odottaa varsinaista syntymäpäivääni ja avasin lahjan jo etukäteen:




Sain ihanan La-d-Da:n Friends forever -mallin ja vaaleaa ja ruudullista pellavakangasta. En ole ennen tehnyt tämän suunnittelijan malleja, olen vain niitä muilla ihastellut joten tämä oli tosi kiva lahja, samoin kuin pistelykankaat, joita minulle ei ole päässyt vielä liikaa kertymään, niistä on aina krooninen pula;). Kiitos Sari ihanasta yllätyksestä!!!

Jotain pientä valmistunuttakin olisi esitellä, mutta iltapuuhastelut odottavat, joten toisella kertaa sitten. Tässäpä vielä tuore kuva meidän somasta kääpiöhamsteri Mortista:


lauantai 21. tammikuuta 2012

Jämälankailua

Kevätkesällä järjestelin neulelankojani ja hävitin jämälankanöttösiä. Vähän isommista nöttösistä tein lapasia ja sukkia, joita en sitten muistanut kuvata. Jämälankailu lopahti  muutamaksi kuukaudeksi, kunnes joulun jälkeen innostuin uudelleen. Nyt on valmistunut kolmet sukat ja neljännet ovat tekeillä. Yksiä en muistanut ottaa kuvaan, vaan tässäpä tälläiset parit:


Molemmat parit ovat tuollaiset "ruttuvartiset", alimmaisissa on ruskeat terät, jätin tarkoituksella alle, kun ovat olleet jo kovassa käytössä. Jos jonkun mielestä päällimmäisissä värit ovat huonosti yhteensopivat, niin säästäköön sen niihin sukkiin, jotka ovat tekeillä;)
Jämistely on mukavaa, siinä saa epämääräiset lankakerät pois kuleksimasta.

Yksi pieni pistelykin on näytettävissä. Erja-ystävä täytti vuosia ja sai Renato Parolinin Talven värit -kirjasta pistellyn pikkuroikon, jota voi käyttää vaikka avaimenperänä:


Eipäs tässä nyt tämän kummempaa, joten seuraavaan kertaan...

lauantai 14. tammikuuta 2012

Tweet!

Oli ihan pakko tehdä viikolla tämä soma LHN:n Cardinal  Winter, jonka sain salaiselta vuodenaikaystävältäni:




Eikö se ole nätti! Kehykset olen ostanut joskus paikallisesta kehystämöstä, jossa niitä on pikkurahalla moneen lähtöön. Tuohon työhön olisi ehkä käynyt ruskeat kehykset paremmin, mutta taasen seinälle toisten taulujen viereen tuo väri passaa paremmin. Kovasti mietin viimeistelyä muutenkin, toinen vaihtoehto olisi ollut pikkutyyny, mutta päädyin kuitenkin laittamaan sen kehyksissä seinälle, toisten talvitaulujen pariin:



Tuo seinä on keittiön ja olohuoneeen välissä, siihen sopii vielä mainiosti yksi isompi pistely tuohon alas vasemmalle (kelloa pitää siirtää sitten vähän ylemmäs) ja kaksi pienempää tuohon uuden taulun yläpuolelle, sitten aikanaan, ehkä ensi talven lumille:)

 Voi että nuo kardinaalilinnut ovat sitten kivoja, olenkin ajatellut keräillä niitä pikkuhiljaa, samaten orava-aiheita. Tilasin Violariumista joulun alla Renato Parolinin talvikirjan, siinä on muutama suloinen oravapistely.

Suunnitelmissa olisi seuraavaksi keskittyä kevätaiheeseen vuodenaikavaihdon tiimoilta, mutta nyt ensin vielä lauantaipuuhien pariin.





Mukavaa tammikuun jatkoa!

lauantai 7. tammikuuta 2012

Janvier

Eilen illalla valmistui tammikuun pistely, joka pääsi koristamaan uutta lankalaatikkoani, kolmessa aikaisemmassa laatikossa alkoi olla jo tilanahtaus.



Mallli on Plaisir de broder point de croix lehdestä nro 7/10. Kangas on ihanaa Sassys´s Hand Painted Fabric 28 ct cashel linen, väri Midnight. Ei mitään helpointa pisteltävää, joten pikkuvirheet annettakoon anteeksi;)




Aikaisemmat lankalaatikkoni ovat kesäaiheisia, joten pitihän yksi talviaiheinenkin joukkoon saada. Minulta unohtui pistellä pikkuteksti tuohon vasemmalle lumen yläpuolelle: cést l´hiver, huomasin unohduksen vasta kun olin liimannut kankaan laatikkoon, vaan eipä haittaa.

Tämän talven hiihtokausi on nyt avattu! Ei millään olisi huvittanut lähteä: hae ensin monot kellarista ja etsi hiihtopuku, voitele sitten vähän suksia autotallissa ja talsi ne kainalossa puolen kilometrin päähän ladulle. Vaan kun siellä sai sukset jalkaansa, niin kylläpä oli mukavaa! Jospa tänä talvena tulisi hiihtokilometrejä enemmän kuin viimeksi, silloin oli milloin pakkanen tai tuisku tai sitten olin kipeänä. 

Oikein mukavaa viikonloppua!




tiistai 3. tammikuuta 2012

Vaihtuvat vuodenajat -vaihto, talviosuus

Sattuipas sopivasti tänään minulle vähän lyhyempi työpäivä, sain nimittäin mieluisaa postia! Vaihtuvat vuodenajat -vaihdon postituspäivä oli eilen, ja minun parini oli lähettänyt paketin ykkösluokassa, joten se odotti minua tänään kotona. Tämä vaihtohan on sellainen, että vuoden aikana lähetetään omalle parille neljä pakettia vuodenaikojen mukaan ja vasta syksypaketin mukana paljastetaan kuka on kenellekin lähettänyt mukavaa postia. Minun talvipaketista löytyi tälläisiä juttuja:




Teemana on LHN, elikkäs ihana talvityyny pisteltynä ja Cardinal Winter -malli. Olen ihastunut noihin kardinaalilintuihin, Outi niistä on aina puhunut ja saanut minutkin niiden pauloihin:) Ei rp-aiheinen lahja on Green Gaten kaunis liina, värit niin sopivat meidän huusholliin ja se löysikin jo paikkansa makuuhuoneen lipaston päältä. Sitten vielä hauska Myyrä-kortti kaupanpäälle:)

Joo, sanonpa vaan, etteivät lahjukset olisi voineet enemmän minunnäköiset olla, olen niin onnellinen tästä vaihdosta. Tässä vielä kuva pistellystä koristetyynystä, Sarilta saaman joululahjan ja talvitaulujen parissa:




Monet kiitokset sinulle ystäväni, jään odottamaan innolla seuraavaa lähetystä helmi-maaliskuun vaihteessa. Ja pysyit tosi salaisena, minulla ei ole aavistustakaan kuka olet, edes postileimaa ei ollut paketissa...