maanantai 27. elokuuta 2012

Pientä syksyistä

Syksyn tuntua on jo ilmassa, vaikka välillä on vielä lämpimiäkin päiviä ilahduttamassa. Muutama pieni syksyinen pistely on valmistunut ja Rikke-myssyn neulonta aluillaan. Eilen kävimme Jyväskylässä viimeistelemässä tytön asunnon, kylläpä siellä nyt kelpaa asustella. Otimme pyörät mukaan ja pyöräilimme sitten iltapäivällä niissä maisemissa, kaupunki onkin meille ihan uusi tuttavuus. Päivän päätteeksi ajelimme ilman tyttöä kotiin, onhan se haikeaa...


Oravat valmistautuvat jo kovaa vauhtia talveen keräämällä talvivarastojaan.




Malli on Les grilles de Marysen "Couleurs d´automne" ja sarjaan kuuluu myös neulavihko. Sen teen ehkä vasta ensi syksyksi.


Saaran kanssa vaihtelin malleja ja sain häneltä ihanan kurpitsan:




Malli on JBW:n. Ohjeessa pistely on tehty yhdellä värillä, mutta minulla oli tuota Gentel Artin ihanaa vuodenaikaystävältä saatua Carrot-väriä enää niin vähän (olen pistellyt sillä yhden vielä salaisen työn) että otin muitakin värejä käyttöön.





Mukavaa elokuun loppua!

torstai 23. elokuuta 2012

Seimipistely

Taisi olla alkukesää tai kevättä kun aloittelin seimiasetelman pistelyä Cross Stitch Gold -lehden 87 nrosta. Alkuun pääsyn jälkeen oli tarkoitus tehdä sitä aina sunnuntaisin, mutta kaikkea muuta mukavaa kiilasi monena sunnuntaina edelle. Viime sunnuntaina päätin tehdä sen loppuun, ennen kuin aloittaisin mitään muuta työtä. Alkuviikko siinä menikin painiskellessa...kangas on tummaa, kimaltavaa, tiheää ja aika paksua. Päivänvalossa sitä kyllä näki tehdä ihan hyvin, mutta olikohan maantai-ilta kun puursin sen parissa ja huomasin kyllä, että pistely lähti menemään harhateille. No, minähän en pura ja painalsin vaan eteenpäin melkein summamutikassa. Olin tekemässä siis oikean puoleista enkeliä ja kun sain sen valmiiksi, huomasin että sepä olikin torvineen pari riviä alempana kuin vasemmalla oleva :( No, seuraavana päivänä tein viimeisen osan, elikkä tähden valmiiksi ja nöyrryin sitten purkamaan osan pieleen mennyttä enkeliä. Purkaessa tuli pieni reikäkin, kun käytin saksia apuna. No, sain pisteltyä reiän jotenkin umpeen ja vähän muokkaamalla mallia, sain enkelin samalle korkeudelle kuin kaverinsa vasemmalla:)





Lehdessä malli on tehty vaalealle kankaalle ja siinä olisi vielä ala-osassa pitkä rimpssu kirjoitusta.





Kehystytän työn jouluun mennessä tai ostan valmiit kehykset, jos kohdalle sattuu sopivat.




Langat ovat dmc:n, kankaan väri on nimeltään Black Ash, en muista minkä "merkkistä". Kyllä tästä tuli mielestäni hieno, pikkuvirheistä huolimatta.

En ole unohtanut arvontaa, kiitos kaikille osallistujille, ja ihan just noukin purkista lappusen, jossa luki Tesa. Edellisen postauksen syyssydän lähtee siis Tesalle, pitkäaikaiselle blogituttavalle, onnea sinulle! Hauskaa siinä mielessä, että pistely päätyy monitaitoiselle käsityöihmiselle, joka ei juuri ristipistoja harrasta:)





maanantai 13. elokuuta 2012

Syyssydän

Viime viikolla oli ihan syksyn tuntua ilmassa, niinpä mieleni teki pistellä jokin pieni syyspistely. Sopiva löytyikin gazette94:n sivuilta, jossa on kyllä toinen toistaan kivoimpia ilmaismalleja melkein joka lähtöön. Viime torstai-iltana tätä aloittelin ja perjantaina, viimeisenä lomapäivänäni pistelin loput ja viimeistelin sen roikoksi samoilla tulilla.





Malli on Coeur Automne ja lankana ruskeasävyinen dmc:n variations. Tausta on ihan yksiväristä pellavaa, ei oikein löytynyt sopivaa kuviollista.

Keväällähän pistelin yhden keväisen pistelyn tarkoituksenani arpoa se lukijoitteni kesken, mutta en ollut tyytyväinen sen viimeistelyyn, joten enpäs sitten arponutkaan. Tämän viimeistely onnistui aika hyvin, joten jos haluat sydämen itsellesi, kommentoimalla voit osallistua sen arvontaan.





Aikaa on seuraavaan kertaan;)

perjantai 10. elokuuta 2012

No joo...

Muutaman viikon takaiselle reissulle halusin ottaa sukkapuikkojen ohessa mukaan myös jonkin ristipistotyön. Reissussahan on kätevää olla mukana yksivärinen pistely, joten valitsin yhden mallin Marjorie Masseyn ihanista pyöreistä quakereista. Langaksi halusin Atalien Lagoonin ja rohkeasti valitsin kankaaksi kellertävän pellavan. (Näistä materiaaleista saan kiittää Lumiruusua, jonka lähettämästä kevättalvisesta paketista kaikki on peräisin.)
Aloittelin työn jo kotona ja epäily heräsi, sopivatko lanka ja kangas sittenkään yhteen. Päätin jatkaa kuitenkin, ajattelin että kyllä siitä vielä hyvä tulee, kun työ edistyy ja pistoja tulee enemmän. Tartossa ja Riikassa ei työhön kovin monta pistoa kerinnyt pistellä, joten jatkoin sitten kotona, edelleen epäillen, mutta sinnikkäästi jatkaen. Lopputulos on se, että olisi sittenkin pitänyt jättää leikki kesken ja valita joko toinen kangas tai lanka:




Kuviot eivät selkeästi erotu, mutta toisaalta on kiva kokeilla joskus jotain vähän erilaisia väriyhdistelmiä. Virheitä tuli ihan liikaa ja huomasin ne vasta niin myöhään, etten viitsinyt alkaa purkamaan ja eipä niitä tuosta huomaa, kiitos värivalintojen;)

Viimeistelin työn keksirasian kanteen, jossa säilytän nauhoja:




Kun viimeistely oli valmis ja tarkastelin työtä sitten myöhemmin, huomasin että kappas, olin unohtanut tehdä jälkipistot työn ympärille, enkä edes eka kertaa tälläistä unohdusta tehnyt, hätähousu mikä hätähousu!






Reunustin purkin tildakankaalla. Itse asiassa olen alkanut tykkäämään purkista, kaikkine vikoineen päivineen.


Huomenna lähdemme Jyväskylään tekemään tytön muuttoa. Kolme neljästä lapsestamme on sitten jo maailmalla:)

Maanataina alkavat työt, mukava loma on ollut, vähän reissua ja oleilua kotona.


Ai niin, Atalien Lagoon lanka loppui kesken ja jouduin pistelemään ehkä vajaan neljäsosan dmc:n nro 3811, jota onneksi löytyi kotoa. Eipä eroa juurikaan huomaa, yläosan neljännes oikealla on  dmc:tä.





Hyvää viikonloppua!



perjantai 3. elokuuta 2012

Kasseja

Tänään olen ommellut kasseja ihan kyllästymiseen asti, joten olipa äsken ihana laittaa ompelukone pois ja imuroida langanpätkät lattialta:)

Ensin valmistui kauppakassi tytölle:




Ostin kankaan hiihtolomalla Tallinnasta Hansa Linesta. Tein kassiin vuorin yksivärisestä pellavasta ja aika hyvin kassi mielestäni onnistui.




Sitten oli vuorossa kassit ostokasseille ja pulloille. Pellavakankaan ostin kesäisellä käynnillä Hansa Linesta. Näihin en tehnyt vuorta, mutta koristeeksi laitoin tuoreet mansikkapistelyt:




Kivuttomasti nämäkin syntyivät:)

Minulla onkin "vapaa" viikonloppu, mies lähti Lappeenrantaan moottoripyöräkokoontumiseen. Nuoriso on kyllä kotona, mutta olen ilmoittanut, että kotiruokala ei ole auki;) Tänä iltana on tiedossa sauna, herkuttelua, jotakin mukavaa katsottavaa tallenteista ja hyvä kirja. Huomenna aloittelen syysvaihdon pistelyä (en ole vielä päättänyt mitä) ja taidanpa aloittaa uuden neuleenkin.

Hyvää viikonloppua!






keskiviikko 1. elokuuta 2012

Huivi ja sukat

Ihastelin kevättalvella Katjun tekemiä Wingspan huiveja ja epäilin ohjetta monimutkaiseksi, mutta Katju kertoi ohjeen olevan erittäin helppo. Vastapainoksi ristipistoille haluan toistaiseksi tehdä vain sellaisia neuleita, joissa ohjetta ei tarvitse koko ajan seurata. Niinpä sitten Regian World Circus sukkalanka neuloutui huiviksi jo keväällä, lanka ei tosin ihan riittänyt, piti jättää muutama kerros lopusta pois, mutta se ei juurikaan haittaa. Tulee varmaan neulottua lisääkin näitä huiveja, tykkään kovasti mallista. Tämän kummempaa kuvaa ei nyt ole, mutta käykää vaikka Katjulla ihastelemassa kauniita Wingspaneja:






Sukkia olen neulonut keväällä muutamat, mutta osa niistä on jo lähtenyt eteenpäin ja laatikossa on parit tavikset, joita nyt en innostunut kuvaamaan. Tallinnan reissulla pari viikkoa sitten ostin sukkalankoja ja aloitin neulomaan jo hotellissa Broken Seed Stitch -sukkia, ne valmistuivat sitten kotona ja toiset samanlaiset tein Liivinmaan reissulla. Nämä kuvatut ovat ne ensimmäiset:




Vaalea lanka on Steppiä ja kirjava Red Heart Sport socks coloria, joka lätäköityi aika lahjakkaasti. Langat ovat erittäin riittoisia, olen neulomassa jo kolmansia sukkia samoista langoista ja pelkään pahoin, etten saa vieläkään loppumaan niitä;)

Virpi oli ihana ihminen ja laittoi minulle joutilaan mansikkamallinsa:) Olen pistellyt siitä puolet tälle palaselle ja vielä pitäisi tehdä loppuosa toiselle palaselle:





Minulla on niihin hyvä viimeistelyidea... vain onnistunut toteutus puuttuu...
Siitä lisää ehkä seuraavalla kerralla.