torstai 17. lokakuuta 2013

Syyslomailua

Maanantaiaamuna lähdin junalla Helsinkiin. Olin varannut matkalle lukemista, ristikon ja sukkaneuleen ja hehkuttelin jo mielessäni miten mukavasti tuo vajaat kuusi tuntia vierähtääkään. Asemalle kävellessäni sitten  hoksasin, että unohdin neulepussin kotiin, voi ei! No onneksi Tuhat  loistavaa aurinkoa -kirja ja ristikko pelastivat matkan (tuota Khaleid Hosseinin kirjoittamaa kirjaa voin lämpimästi suositella).

Perillä menin suoraan Itäkeskukseen, jossa minulla oli monta tuntia aikaa rampata, ennen kuin tyttö pääsi luennoltaan. Aika kului mm.uusia silmälaseja katsellessa (vaikkei ihan vielä ole aikomusta niitä vaihtaakaan). Löysin käsityöntuskaani Tigeristä bambupuikot eurolla ja Tarjoustalosta sukkalankaa, joten matka oli siltä osin pelastettu!

Tiistaiaamuna aikaisin lähdin tytön luota Latokartanosta bussilla/ratikalla Länsisatamaan, josta Tallinkstar lähti klo 7.30 ja porhalsi kahdessa tunnissa Tallinnaan.

Satamasta kävelin rivakasti noin 15 minuutissa Jane Ilusalonkiin, jonne olin varannut ajan kasvohoitoon ja kampaajalle. Olga (osaa suomea) teki minulle oikein hyvän kasvohoidon reippaassa tunnissa. Sitten siirryin samassa paikassa olevalle kampaajalle. Kampaaja oli nuori venäläinen nainen, hyvin pärjäsimme englannilla. Jekaterina teki työnsä huolella, teki hiuksiini raitoja, värin ja leikkauksen. Kuva on epäselvä, mutta laitanpa kuitenkin näkyviin:




Kyllä hinnat ovat Suomen hintoihin ihan eri luokkaa. Tämä paikka jossa kävin, ei ole ulkoisilta puitteiltaan "luksushemmottelupaikka", mutta asiallinen kuitenkin. Tärkeintä oli, että sain hyvän palvelun ja kahvitkin minulle siellä keitettiin:).

Sitten olikin aikaa peräti vajaat kaksi tuntia ennen seuraavaa ajanvaraustani. Jätin suosiolla Karnaluksin väliin, vaikka olinkin sillä suunnalla. Kävelin Kaubamajaan Liann Löngad:iin, josta ostin nämä langat tähän puseroon:




Katjulta joskus bongasin tämän mallin ja laitoin sen korvan taakse. Haluamaani väriä ei ollut tarpeeksi,  joten päädyin tähän siniharmaaturkoosiin.
Suva-sukkaostoksillakin kävin ja muutaman tokan puuttuvia DMC:n lankoja ostin Kaubamajan käsityöosastolta.

Kello neljätä minulla oli aika Cherie Ilusalonkiin geelikynsien huoltoon. Kauniit kynnet minulle laittoi Gulnara, ja englannilla hänenkin kanssa pärjättiin.





Kynsienlaiton jälkeen ennätin käydä Maiasmokassa kahvilla ennen terminaaliin kävelyä, laiva lähti klo 19.30.
Olipas mulla tiukka päivä!

Menin vielä tytön luo yöksi, keskiviikkona hänellä olikin vapaapäivä opiskelusta. Kiersimme kirpputoreja ja menimme iltapäivällä siskoni luo kyläilemään. Junamatka kotiin alkoi illalla seitsemän jälkeen, ja nyt oli onneksi viihdykkeenä sukkaneule, melkein valmiit miestensukat tällä reissulla valmistuikin:



Kiva oli reissu ja sain vähän harjoitella vironkielen puhumistakin, aloitin näet opiskelemaan sitä tänä syksynä kansalaisopistossa. Harmi siinä mielessä, että nuo minun "hoitajat" olivat venäjänkielisiä ja puhuivat mieluummin englantia.

Kolmen päivän ramppaamisen jälkeen on kyllä aika ihana asettua nyt tänne kotisohvalle. Laitan kohta jalkakylvyn itselleni ja katson nauhalta Broadcurchin ja ehkäpä sitten päiväunet...



perjantai 11. lokakuuta 2013

Kettu

Prairie Schoolerin Fall Fields -lehtisessä on toinen toistaan kivempia pieniä eläinmalleja. Viime viikonloppuna tekaisin niistä ketun ja viimeistelin magneetiksi:




Kangas on Marikan värjäämää Jobelan 28 countia ja repolainen lähtikin hänelle pieneksi kiitokseksi.

Viikolla olen neulonut säärystimiä ja tossuja, niitä vielä jatkossakin.
Mikäs sen mukavampaa, kun lomakin alkoi:)

lauantai 5. lokakuuta 2013

PS:n orava

Marika ystävällisesti muistaa ottaa minut aina CC:n kimppatilauksiin:) Tällä kertaa tilasin pari mallia ja JCS:n joululehden. Joululehdestä löysin jo jouluvaihdon mallin ja pari muuta varmasti toteutettavaa. 
Heti työn alle pääsi tilaamastani  Prairie Schoolerin Fall Fields -mallilehtisestä syksyinen orava:




Viimestelin sen leikattavan magneettilevyn avulla taas jääkaappimagneetiksi.




Minusta tästä tuli kiva. Seuraavaksi aion tehdä samasta lehtisestä lahjaksi pari muuta mallia samalla viimeistelyllä.

Yhdet lempisukistani alkoivat olla jo niin kuluneet pohjasta, että parsiminenkaan ei enää oikein auttanut. Leikkasin niistä terät pois ja neuloin uudet tällä iloisella raitalangalla, jota jäi polvisukista tähteeksi:




Lupasin neuloa työkaverille säärystimet, niitä taidan aloitella kohta.
Syksyisen tuulista viikonloppua:)